Pentagonul a publicat luni, intr-un gest mai putin obisnuit, o inregistrare video cu un bombardier rus de tip Su-24 care trece in zbor prin dreapta distrugatorului USS Ross, in Marea Neagra, exprimandu-si nemultumirea fata de felul in care presa rusa a scris despre acest lucru, relateaza CNN.

USS Ross se afla la 25 de mile departare de coastele Crimeei, in apele internationale, in momentul in care s-au apropiat cele sase avioane de tip Su-24. Avioanele rusesti nu erau inarmate, potrivit unui oficial american din domeniul Apararii, iar cazul este considerat "de rutina". Unele publicatii rusesti au scris ca avionul rusesc a obligat distrugatorul american sa paraseasca apele teritoriale rusesti in largul Crimeei. Insa Marina Statelor Unite afirma ca USS Ross nu si-a schimbat cursul, asa cum a scris presa, ci si-a continuat misiunea, in apele internationale.

In inregistrare, facuta publica de catre Fortele navale americane in Europa, apare un avion rusesc care zboara la aproximativ 500 de metri de distrugator, la aproximativ 180 de metri altitudine, scrie MEDIAFAX. Marina a precizat ca a facut publica inregistrarea pentru a contrazice relatari din presa rusa. Incidentul a avut loc dupa ce secretarul american al Apararii Ashton Carter a avertizat in legatura cu pericolul unei ofensive in aceasta vara din partea separatistilor prorusi care au ocupat Peninsula ucraineana Crimeea. "Monitorizam activitatile rusesti, activitatile separatistilor. Exista o posibilitate si un pericol grav", a declarat Carter intr-un interviu pentru BBC, publicat luni.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.