Presedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, a declarat luni ca va considera "cauza de divort" introducerea pedepsei cu moartea in Ungaria.

"Nimeni care introduce pedeapsa capitala nu isi are locul in Uniunea Europeana", a declarat el intr-un interviu acordat luni Suddeutsche Zeitung.

Juncker a afirmat ca face parte din crezul politic elementar absenta pedepsei cu moartea, asa ca va aparea un conflict in cazul in care premierul ungar Viktor Orban va contesta acest principiu.

Comentand afirmatiile lui Orban potrivit carora planul de redistribuire a imigrantilor in cadrul UE este o "nebunie", Juncker a declarat ca premierul ungar "nu este in mod evident familiar cu termenii psihologiei si neurostiintei dar acest lucru nu trebuie sa ii fie imputat". Orban a generat un val de nemultumire in Europa la sfarsitul lui aprilie, cand a afirmat ca subiectul pedepsei cu moartea, care a fost abolita in 1990 in Ungaria dupa inlaturarea de la putere a regimului comunist, a fost "repus pe ordinea de zi". Comisia Europeana a reamintit ca abolirea pedepsei capitale este "o conditie prealabila pentru aderarea la UE" si pentru a ramane in cadrul blocului comunitar, scrie MEDIAFAX.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.