Fostul procuror general din Delaware Beau Biden, fiul vicepresedintelui american Joe Biden, a murit sambata, la varsta de 46 de ani, de cancer cerebral, a anuntat tatal sau, relateaza Reuters in pagina electronica.

[Update]

"Intreaga familie Biden nu are cuvinte sa-si exprime tristetea"
, a declarat vicepresedintele Biden, citat intr-un comunicat emis de Casa Alba. "Stim ca spiritul lui Beau va trai in noi toti, in special in curajoasa sa sotie, Hallie, si cei doi copii remarcabili Natalie si Hunter", a spus el.

Beau Biden a anuntat anul trecut ca planuia sa candideze pentru postul de guvernator al statului Delaware in 2016. El a fost diagnosticat cu cancer cerebral in august 2013 si a fost supus unei operatii, radiatii si chimioterapii. Dupa ce a primit "un certificat curat de sanatate" in noiembrie acelasi an, cancerul a reaparut in primavara lui 2015, potrivit biroului vicepresedintelui. El a ales un tratament agresiv si a fost spitalizat luna aceasta la Centrul medical militar Walter Reed, langa Washington. Familia sa a fost alaturi de el cand a murit.

"Beau a intruchipat vorba tatalui meu ca un parinte cunoaste succesul atunci cand copilul lui se dovedeste mai bun ca el", a declarat vicepresedintele. "Pentru familia Biden, Beau a fost, pur si simplu, cel mai bun om pe care fiecare dintre noi l-am cunoscut vreodata"
, a adaugat el.

Beau Biden a fost foarte apropiat de tatal sau si o prezenta familiara in campaniile sale politice. Dupa ce a fost procuror general timp de opt ani in Delaware, Beau Biden s-a alaturat cabinetului de avocatura Grant & Eisenhofer in 2015. El a servit in Irak ca membru al Garzii Nationale din Delaware. A suferit un usor atac cerebral in 2010.

Presedintele Barack Obama a declarat ca el si sotia sa, Prima Doamna Michelle Obama, sunt indoliati. El i-a adus un omagiu calduros lui Beau Biden, despre care a spus ca semana cu tatal sau. "A studiat dreptul, ca tatal sau, a ales inclusiv aceeasi facultate. A ales o viata in serviciul public, ca tatal sau, servind in Irak si ca procuror general in Delaware", a declarat Obama, citat intr-un comunicat.

"Ca tatal sau, Beau a fost bun, cu o inima mare, un catolic devotat si credincios care a contat in vietile tuturor celor cu care s-a aflat in contact si in inimile carora continua sa traiasca", a adaugat el.

Citeste si:
Bolile oamenilor pe care le poate face și câinele tău
Bolile oamenilor pe care le...

Vicepresedintele nu a exclus public o candidatura in alegerile prezidentiale din 2016, dar are sanse reduse in fata prietenei sale, fostul secretar de Stat Hillary Clinton, care este prezentata ca favorita in sondajele de opinie cu privire la cursa pentru obtinerea nominalizarii democrate.

Clinton a transmis sambata condoleante intr-un mesaj postat pe Twitter. "Inima mea este zdrobita pentru familia lui Beau Biden - un barbat minunat care si-a servit tara cu devotament si si-a trait viata cu curaj", a scris ea.

Vicepresedintele s-a mai confruntat cu o tragedie in familie. Imediat dupa ce a fost ales in Senat, in 1972, sotia sa Neilia si cei trei copii au fost implicati intr-un accident rutier. Neilia si fiica lor au murit, iar cei doi fii, Beau si Hunter, au fost raniti. Biden a ales sa nu se mute la Washington, ci sa faca naveta doua ore si jumatate pe zi cu trenul din Delaware la Senat, pentru ca sa poata sa petreaca mai mult timp cu fiii sai. El s-a casatorit cu Jill Jacobs dupa cinci ani de la moartea sotiei sale.

Citeste si:
Casa Albă respinge acuzațiile că SUA ar profita de pe urma...
Casa Albă respinge acuzațiile...

Biden a devenit vicepresedinte cand Obama s-a instalat la Casa Alba in ianuarie 2009. El este un bun cunoscator al politicii de la Washington, dupa decenii de experienta in Congres si are un stil popular care contrasteaza, in opinia multora, cu stilul mai distant al lui Obama. Biden isi mentioneaza frecvent familia in discursuri, iar uneori este insotit de nepoti in turneele sale diplomatice in strainatate.



Beau Biden a murit dupa o batalie de cativa ani cu cancerul la creier, potrivit CNN. "Beau Biden a fost, simplu, cel mai bun om pe care fiecare dintre noi l-a cunoscut", a declarat tatal sau, Joe Biden.

Biden a suferit probleme de sanatate din 2010, cand a avut un accident vascular cerebral, care nu a afectat insa abilitatile sale motorii sau de vorbire. In 2013, el a fost tratat la MD Anderson Cancer Center din Houston, dupa ce s-a simtit dezorientat si slab in vacanta. A fost diagnosticat cu cancer la creier si operat, interventia chirurgicala fiind cu succes, scrie MEDIAFAX.

Citeste si:
Vicepreședintele CJ Suceava Cristinel Crețu, prins de DNA când...
Vicepreședintele CJ Suceava...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.