O eventuala retragere a Marii Britanii din Uniunea Europeana ar afecta capacitatea companiilor de asigurari din Londra de a comercializa polite in spatiul comunitar si ar impiedica firme straine de profil sa isi deschida filiale in capitala britanica, atrage atentia o asociatie din domeniu.
Sistemul comunitar permite companiilor dintr-un stat membru sa desfasoare activitati intr-un alt stat european, chiar daca, in domeniul asigurarilor, autoritatea de reglementare ramane cea de la nivel national. "Acest aranjament este mai convenabil decat cel pentru asiguratorii din afara Uniunii Europene", avertizeaza o organizatie a asiguratorilor (International Underwriting Association - IUA), citata de Reuters.

"Companiile nu sunt obligate sa mentina rezerve extinse de capital in statele membre UE in care isi desfasoara afacerile", aminteste IUA, reprezentand companii de asigurare din Londra care nu sunt parte a retelei Lloyd. "O iesire a Marii Britanii din UE ar obliga companiile de asigurari din SUA si din Japonia sa aleaga alte centre europene in afara de Londra", precizeaza asociatia, scrie MEDIAFAX.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.