Spatiul aerian belgian a fost inchis miercuri dimineata, de la ora 9.45 (10.45, ora Romaniei), din cauza unei pene de curent produse la centrul de control al traficului aerian Belgocontrol, zeci de zboruri fiind anulate sau deviate, inclusiv o cursa Ryanair spre Bucuresti.

Activitatea pe aeroporturile din Bruxelles, Zaventem, Charleroi si Liege a fost paralizata de pana de curent, care ar putea fi cauzata de o defectiune tehnica. Aeroportul din Anvers este in continuare operational. Spatiul aerian belgian este inchis pana la noi ordine, a anuntat Belgocontrol, care ancheteaza cauzele defectiunii. "Pentru moment, niciun avion nu poate decola sau ateriza. Unele avioane sunt deviate si altele asteapta sa poata ateriza", a declarat Anke Fransen, o reprezentanta a aeroportului din Bruxelles.

De altfel, aeroportul din Bruxelles a anuntat pe contul sau de Twitter ca, pana la ora 11.40 (12.40, ora Romaniei), 62 de zboruri au fost deja anulate, in timp ce alte 21 au fost deviate. Reprezentantii aeroportului i-au sfatuit pe pasageri sa consulte starea zborului lor pe Internet si sa contacteze companiile aeriene pentru mai multe informatii, scrie MEDIAFAX.

Avioanele "care se aflau deja in imediata apropiere a aeroportului (din Bruxelles) au putut ateriza", dupa care a fost inchis spatiul aerian, a explicat Dominique Dehaene, purtator de cuvant al Belgocontrol. Avioanele care urmau sa aterizeze in Belgia sunt deviate spre "centre adiacente", adica in tarile vecine, a adaugat Dominique Dehaene. Astfel, numeroase curse aeriene vor fi redirectioante spre Paris, Amsterdam si Frankfurt.

Pe aeroportul regional din Liege, un singur zbor al companiei Ethiopian Airlines a putut decola in jurul orei 10.40 (11.40, ora Romaniei). La aeroportul Charleroi, doua curse Ryanair, dintre care una cu destinatia Bucuresti si cealalta spre Carcassonne, au fost anulate. Un avion care venea de la Manchester a fost deviat spre Lille. Aeroportul din Anvers, desi a inregistrat o usoara perturbare a activitatii, ramane operational, deoarece dispune de imagini radar.

Citeste si:
România intră în Schengen, din martie 2024, cu porturile și...
România intră în Schengen,...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.