Iranul a lansat o competitie de caricaturi care sa ironizeze gruparea militara Stat Islamic si atrocitatile comise de aceasta, la care a invitat participanti din intreaga lume.

Organizatorii au declarat ca au selectat lucrari care vor fi prezentate la patru centre culturale din Teheran, iar castigatorul va fi anuntat la 31 mai.

Potrivit agentiei de stat IRNA, artistii au fost sfatuiti de Casa Caricaturii sa se concentreze pe "crimele comise de Statul Islamic".

Mohammad Habibi, secretarul executiv al concursului, a declarat ca au fost selectate 280 de lucrari din totalul de 800 trimise, inclusiv din 40 de tari precum Brazilia, Australia si Indonezia.Habibi a declarat pentru Tehran Times ca la concurs au participat si unii caricaturisti straini, care au fost insa obligati sa calatoreasca sub pseudonim din cauza ingrijorarilor privind securitatea, scrie MEDIAFAX.

"In zilele noastre, toata lumea stie despre parazitul care se numeste SI si ce crime au comis ei impotriva umanitatii, artei si culturii. Artistii au datoria sa ajute publicul sa constientizeze informatiile despre acest grup participand la astfel de evenimente", a adaugat el pentru Press TV.

Un concurent, artistul grafic Massoud Shoajaei Tabatabaii, a declarat pentru Press TV ca acest concurs a fost organizat "pentru a dezvalui adevarata natura a Daesh" (numele persan al SI). "Daesh incearca sa se asocieze cu islamul dar in esenta nu are nicio idee despre islam", a afirmat el. Finantata de Guvernul din Teheran, Casa Caricaturii a organizat o competitie pe tema negarii Holocaustului dupa caricaturizarea Profetului Mahomed in revista franceza Charlie Hebdo la inceputul anului.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.