Politia elvetiana a retinut, miercuri dimineata, la un hotel din Zurich, sase oficiali ai FIFA, membri ai Comitetului Executiv, pe baza unor acuzatii de coruptie formulate din SUA, informeaza cotidianul Blick, in editia sa digitala.

Cele sase persoane, retinute la hotelul de lux Baur au Lac, vor fi extradate in SUA. Ele sunt anchetate pentru spalare de bani, inselaciune si frauda, fapte de coruptie comise in ultimii 20 de ani, in legatura cu atribuirea organizarii unor editii ale Cupei Mondiale de fotbal si cedarea drepturilor TV si de publicitate, scrie MEDIAFAX.

Actiunea politistilor, imbracati civil, s-a desfasurat discret, unele dintre persoanele retinute fiind conduse la masinile autoritatilor fara catuse la maini. Cei sase erau prezenti la Zurich pentru a lua parte la Congresul FIFA, programat vineri, in cadrul caruia vor avea loc alegeri pentru presedintia forului condus de Joseph Blatter.

Actualul presedinte al FIFA, Joseph Blatter, si printul Ali Bin Al-Hussein al Iordaniei sunt singurii candidati ramasi in cursa pentru sefia forului mondial. Blatter, in varsta de 79 de ani, este considerat favorit la alegerile din 29 mai. Joseph Blatter se afla la al patrulea mandat de presedinte al FIFA, for pe care il conduce din 1998.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.