Un grup de militanti prorusi din regiunea Lugansk a atacat o ambulanta a trupelor ucrainene, iar un militar a fost ucis, in timp ce un altul a fost ranit si dus la spital, a anuntat seful administratiei din regiune, Hennadi Moskal, relateaza Interfax Ucraina.

Ambulanta a fost atacata luni in jurul pranzului in teritoriul controlat de ucraineni, foarte aproape de granita cu Rusia, a declarat el.

"O ambulanta cu doi militari la bord, care se indrepta din satul Kamisne catre Size, a fost atacata. Un soldat (in varsta de 46 de ani) a fost impuscat mortal, iar un altul a fost ranit grav. Acesta din urma se afla la spital", arata un comunicat publicat marti pe site-ul oficial al lui Moskal.

"Militantii au amplasat mine de teren - doua vehicule militare au fost deja tinta unor astfel de mine (...). Ieri (luni) ei au deschis focul asupra unei ambulante, iar emblemele medicale speciale de pe vehicul nu i-au oprit sa traga", a adaugat Moskal, potrivit MEDIAFAX.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.