Vicepresedintele american Joe Biden i-a dat asigurari, luni, premierului irakian Haidar al-Abadi in legatura cu sprijinul Statelor Unite in lupta impotriva retelei extremiste sunnite Stat Islamic (SI), relateaza New York Times in pagina electronica.

Joe Biden l-a sunat luni pe Haidar al-Abadi pentru "a reafirma sprijinul Statelor Unite pentru lupta Guvernului irakian impotriva retelei Stat Islamic", a anuntat Casa Alba. Aceasta conversatie telefonica a avut loc in contextul unor critici la adresa administratiei presedintelui Barack Obama, generate de acuzatiile aduse armatei irakiene de catre secretarul american al Apararii, Ash Carter.

Seful Pentagonului a acuzat duminica armata irakiana de lipsa de vointa in lupta impotriva jihadistilor din cadrul SI. "Se pare ca fortele irakiene pur si simplu nu au aratat vointa de lupta", a declarat Carter intr-un interviu pentru CNN.

Potrivit Casei Albe, vicepresedintele Biden i-a recunoscut premierului al-Abadi "sacrificiul enorm si curajul fortelor irakiene in ultimele 18 luni la Ramadi si in alte zone". De asemenea, el a salutat decizia Guvernului irakian de a mobiliza trupe suplimentare in contextul pregatirii unei contraofensive. In prezent, aproximativ 3.000 de militari americani se afla in Irak pentru a antrena fortele irakiene, dar nu sunt in apropierea zonelor de lupta, relateaza MEDIAFAX.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.