Romania va fi prezenta la BookExpo America 2015, cel mai mare targ de carte din SUA, desfasurat intre 27 si 31 mai, la New York, programul evenimentului incluzand intalniri cu scriitori precum Norman Manea, Petru Popescu si Ana Blandiana, dar si prezentarea volumului "Pas cu Pas", de Klaus Iohannis.

Participarea romaneasca la BookExpo America (BEA) 2015 este organizata de Institutul Cultural Roman (ICR), prin Centrul National al Cartii si ICR New York, in parteneriat cu Ministerul Culturii. Aceasta este cea de-a doua prezenta romaneasca succesiva coordonata de ICR la BEA, cea mai ampla manifestare de profil din SUA, potrivit unui comunicat remis MEDIAFAX.

Romania va fi prezenta la editia din acest an a evenimentului cu un stand si o serie de manifestari la Javits Center (spatiul in care se desfasoara targul) si la sediul ICR New York.

Programul include intalniri cu scriitorii Norman Manea (in dialog cu Bogdan Alexandru Stanescu, pe scena BEA si la stand) si Petru Popescu, care va vorbi, alaturi de Mona Momescu (sefa catedrei "Nicolae Iorga" de la Columbia University) despre conditia scriitorului si artistului roman stabilit peste Ocean.

La standul Romaniei vor fi prezenti, de asemenea, autorii Ana Blandiana, Romulus Rusan, Oana Cajal (care isi va prezenta, la standul Romaniei, cartea "Posters for Unwritten Plays", aparuta la Editura ICR), Theodor Damian, Mirela Roznoveanu, Alexandra Conte, Aurora Cornu, Valery Oisteanu, Carmen Firan si Valentina Ciaprazi.

De asemenea, Doina Uricariu, directorul ICR New York, va prezenta, tot la standul Romaniei, cartea "Pas cu Pas", a presedintelui Klaus Iohannis, aparuta recent la editura Curtea Veche. Totodata, Bogdan Hrib si Lawrence Block vor discuta, la East Side Stage, despre "Filiera greceasca/ The Greek Connection" si romanul politist romanesc.

"Marcel Iancu in Romania si in lume" va fi tema unui slideshow si film documentar prezentat la standul Romaniei. La aceasta intalnire vor participa Stephan Benedict, Doina Uricariu si Eduard Andrei. Un alt eveniment va fi dedicat aniversarii a 135 de ani de la infiintarea Bancii Nationale a Romaniei.

Citeste si:
Alegeri România 2024. Când ar putea avea loc cele patru tipuri de...
Alegeri România 2024. Când ar...

In plus, Sala Auditorium a ICR New York va gazdui, pe 29 mai, o intalnire cu tema "Literatura ca patrie si continent", cu participarea scriitorilor Ana Blandiana, Doina Uricariu si Romulus Rusan si a actorului Vasile Flutur. In cadrul acestui eveniment, soprana Michaela Minghera, acompaniata la pian de Letizia Ruccola si Andrew von Gutfeld, va sustine concertul "George Enescu, eternul contemporan".

In continuarea programului prilejuit de BEA 2015, pe 2 iunie, la Biblioteca Congresului din Washington DC, va avea loc o intalnire la care vor participa scriitorii Ana Blandiana si Romulus Rusan, Doina Uricariu, din partea ICR New York, si profesorii Virgil Nemoianu (The Catholic University of America) si Dennis Deletant (Georgetown University).

BookExpo America este un targ de carte dedicat in principal profesionistilor (autori, traducatori, editori, difuzori de carte). Editia din 2014, prima la care ICR a fost prezent, a atras peste 10.000 de vizitatori.

Citeste si:
Război Israel - Palestina: SUA forțează soluția celor două...
Război Israel - Palestina:...

Din 2015, organizatorii au decis cresterea numarului de zile in care este permis accesul publicului, astfel incat perioada targului a fost si ea extinsa de la patru la cinci zile: 27-29 mai - BEA (dedicat profesionistilor) si 30-31 mai - BookCon (deschis publicului). Tara invitata de onoare la aceasta editie este China.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.