Jeralean Talley, cea mai varstnica persoana din lume, o femeie care locuieste in orasul american Detroit, a implinit sambata varsta de 116 ani, informeaza huffingtonpost.com.

Nascuta pe 23 mai 1899, Jeralean Talley a devenit cea mai varstnica persoana din lume - un titlu atribuit de Gerontology Research Group, o organizatie care valideaza varstele celor mai longevivi oameni din lume -, dupa ce Gertrude Weaver a murit, la varsta de 116 ani, in statul american Arkansas, la inceputul lunii aprilie. Ea este urmata in acest clasament al longevitatii de o alta americanca, Susannah Jones, care locuieste in cartierul newyorkez Brooklyn si va implini 116 ani in luna iulie.

Jeralean Talley s-a nascut in Georgia, dar s-a mutat in Michigan in 1935, cu sotul ei, Alfred Talley, dupa ce acesta a obtinut un loc de munca la uzinele Ford. Sotul ei a murit in 1988, la varsta de 95 de ani. Talley, care a lucrat ca spalatoreasca si calcatoreasa, locuieste cu fiica ei, Thelma Holloway, in varsta de 77 de ani. Jeralean a avut o viata activa si a participat la concursuri de bowling pana la varsta de 104 ani. Jeralean Talley isi petrece timpul fie in casa ei, fie vizitandu-si rudele si a ramas o prezenta activa in comunitatea baptista din Inkster, o suburbie a orasului Detroit, scrie MEDIAFAX. De asemenea, Jeralean merge la pescuit cu nepotii ei.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.