Verzii din Germania au cerut, duminica, recunoasterea casatoriilor intre persoane de acelasi sex, in contextul in care irlandezii s-au pronuntat in cadrul unui referendum istoric in favoarea mariajului gay, relateaza Deutsche Welle in pagina electronica.

Verzii s-au adresat duminica cancelarului german Angela Merkel sa permita casatoriile intre persoane de acelasi sex in Germania. "Doamna Merkel, a venit timpul" pentru legalizarea mariajului gay in Germania, a afirmat, intr-un interviu pentru Die Welt, Katrin Göring-Eckardt, un lider al Verzilor. "Partidul lui Merkel (CDU, conservator) nu poate sta in afara dezbaterii privind casatoria pentru toti. Sunt convinsa ca votul din Irlanda va accelera egalitatea (de casatorie) in Germania", a continuat ea.

La capatul unui referndum istoric desfasurat vineri, irlandezii au votat in favoarea casatoriilor intre persoane de acelasi sex. Potrivit rezultatelor finale, 62,1% dintre irlandezi au votat pentru legalizarea casatoriilor intre persoane de acelasi sex, in timp ce 37,9% s-au pronuntat impotriva. Votul din Irlanda reprezinta un pas important pentru demersul privind legalizarea mariajului gay, tinand cont ca aceasa tara este predominant catolica si homosexualitatea a fost pedepsita pana in 1993, scrie MEDIAFAX.

La randul sau, purtatorul de cuvant al Verzilor, Volker Beck, a declarat ca schimbarea din Irlanda ar putea da un impuls campaniei in favoarea egalitatii de casatorie in Germania. "Poporul irlandez s-a exprimat clar, si anume ca oprimarea homosexualilor si lesbienelor nu face parte din valorile crestine", ​​a spus el.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.