Catalin Alexandru Duru, un inventator roman din Canada, a stabilit un record mondial Guinness pentru cel mai lung zbor cu un dispozitiv numit hoverboard (o plansa zburatoare cu elice), deasupra unui lac din Canada.

Catalin Alexandru Duru s-a ridicat la cinci metri altitudine si a parcurs lungimea a peste doua terenuri de fotbal, respectiv peste 275 de metri, inainte de a ateriza in apele lacului Ouareau din Quebec, Canada.

El sustine ca acest dispozitiv pe care l-a inventat in 12 luni poate fi folosit oriunde si poate atinge inaltimi "inspaimantatoare", pe care le va explora in viitor. Catalin Alexandru Duru trebuia sa atinga o distanta de peste 50 de metri pentru a depasi precedentul record Guinness, dar performanta sa, de peste 275 de metri, a fost una zdrobitoare, potrivit site-ului guinnessworldrecords.com.

Dupa ce a stabilit acest record mondial, Catalin Alexandru Duru a declarat ca a vrut sa arate ca un zbor stabil pe un hoverboard poate fi obtinut de un om in picioare si controlat doar prin inclinarea picioarelor sale. Hoverboard-ul a aparut pentru prima oara in 1989 in partea a doua a francizei SF "Back to the Future/ Inapoi in viitor", regizata de Robert Zemeckis, fiind o plansa zburatoare folosita pentru transportul personal, scrie MEDIAFAX.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.