John McCain a declarat vineri ca strategia presedintelui american, Barack Obama, impotriva gruparii jihadiste Stat Islamic este "un esec abject"

McCain a afirmat, intr-un interviu pentru CNN, ca declaratia presedintelui Obama potrivit careia Statele Unite nu sunt pe cale sa piarda lupta impotriva gruparii Stat Islamic este "uimitoare". In realitate, "strategia presedintelui cu siguranta nu are succes, este un esec abject", unul care in final ii va conduce pe americani la perspectiva desfasurarii de trupe in Irak, a adaugat senatorul.

"Este uimitor ca presedintele poate continua sa spuna si (oficialii din administratie) pot continua sa spuna ceea ce spun, in conditiile in care mii de oameni sunt macelariti, sunt arse cadavre pe strazi, executii, decapitari", a subliniat McCain. "Acesta este un dezastru. A fost prevazut de mine si de senatorul Lindsey Graham si va continua pana vom dezvolta o strategie", a mai spus el. O astfel de strategie, in opinia lui McCain si Graham, ar presupune desfasurarea a 10.000 de militari americani pentru a-i ajuta pe irakieni sa combata gruparea terorista, care a inregistrat progrese semnificative in ultima saptamana.

Potrivit sondajelor, tot mai multi americani (47 la suta in februarie) incep sa sustina ideea mobilizarii de trupe in Irak pentru a lupta impotriva gruparii Stat Islamic. McCain considera ca brutalitatea gruparii teroriste impotriva ostaticilor americani va convinge cetatenii SUA sa sustina o astfel de initiativa. "Obiectivul lor nu este Irakul sau Siria, obiectivul lor suntem noi. Ei sunt un cancer si acest cancer se va extinde" daca nu este invins, a apreciat el, potrivit MEDIAFAX.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.