Liderul socialistilor moldoveni Igor Dodon a declarat la un post de televiziune din Rusia ca Republica Moldova trebuie sa fie o federatie, iar soldatii rusi trebuie sa ramana in continuare in Transnistria, relateaza PRO TV Chisinau.

Liderul Partidului Socialistilor din Republica Moldova (PSRM) a facut aceasta declaratie dupa ce Parlamentul Ucrainei a aprobat, joi, anularea a cinci acorduri de securitate cu Moscova, inclusiv unul care permitea rusilor sa transporte personal militar spre regiunea transnistreana.

Rusia are aproximativ 1.500 de militari in Transnistria, un teritoriu separatist din Republica Moldova situat la granita cu Ucraina. Anularea dreptului de tranzit pentru aceste trupe creeaza o problema logistica pentru Rusia. Ministerul Apararii de la Moscova a anuntat insa ca va aproviziona militarii printr-o punte aeriana, cu ajutorul avioanelor militare de transport. Autoritatile de la Chisinau si administratia de la Tiraspol nu au comentat deocamdata decizia Kievului.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.