Un cutremur cu magnitudinea de 4,2 a avut loc in noaptea de joi spre vineri in comitatul Kent, in sud-estul Angliei, potrivit British Geological Survey (BGS), relateaza BBC News online.
Seismul a fost localizat in apropiere de orasul Sandwich, la o adancime de 15 kilometri, la ora locala 2.52 (4,52, ora Romaniei). Locuitori din alte zone, inclusiv la Margate, Canterbury and Southend-on-Sea si Essex, afirma ca au resimtit cutremurul. Politia din Kent a anuntat ca a primit un numar de apeluri telefonice, dar ca nu au fost raportati raniti si nici pagube importante.

Centrul Seismologic Europeano-Mediteranean (EMSC), care monitorizeaza activitatea seismica pe continent, a inregistrat, de asemenea, cutremurul. Un martor a scris intr-un mesaj postat pe site-ul Centrului ca seismul a durat intre doua si patru secunde. Altii afirma ca au fost zguduite cladiri, iar altii ca au fost treziti din somn de undele seismice.

Politia a anuntat ca a inceput sa primeasca semnalari despre cutremur Kent catre ora locala 2.57 (4.57, ora Romaniei). Pompierii si serviciile de salvare anunta ca nu le-au fost semnalate pagube importante sau raniti, relateaza MEDIAFAX. Pe de alta parte, cutremurul din sud-estul Angliei, cu magnitudinea de 4,4 potrivit Biroului Central Seismologic Francez (BCSF), a fost resimtit, in noaptea de joi spre vineri, in departamentul francez Pas-de-Calais (nord), au anuntat pompierii francezi, relateaza L'Obs. Centrul operational pentru incendii si salvare (Codis) de la Pas-de-Calais a declarat pentru AFP ca a primit "cinci apeluri de la persoane care au spus ca au resimtit un cutremur puternic". Aceste apeluri telefonice proveneau de la Calais, Boulogne-sur-Mer si Arras. Pompierii nu au efectuat nicio interventie. BCSF localiza epicentrul cutremurului, vineri, pe site, in sud-estul extrem al Angliei, in Kent.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.