Seful Consiliului national de securitate a declarat miercuri ca Kievul este deschis fata de amplasarea unor elemente ale sistemului antiracheta pe teritoriul ucrainean pentru a evita un potential risc de atacuri din partea Rusiei, relateaza RFE/RL, in pagina electronica.

"Nu exclud ca, pentru a ne apara de amenintarea nucleara (a Rusiei), sa avem consultari cu privire la amplasarea unor componente ale sistemului antiracheta pe teritoriul ucrainean", a declarat miercuri Oleksandr Turcinov pentru agentia de presa Ukrinform.

La Moscova, purtatorul de cuvant al Kremlinului, Dmitri Peskov, a declarat ca Rusia va considera amplasarea unor astfel de componente in Ucraina drept "o amenintare la adresa securitatii Rusiei". "Acest lucru va face necesara luarea unor masuri de retorsiune", a adaugat el. Moscova a criticat puternic planurile de construire a unui scut antiracheta american, despre care NATO sustine ca nu este indreptat impotriva Rusiei ci, mai degraba, impotriva unui atac din partea unor tari precum Iranul, scrie MEDIAFAX.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.