Uniunea Europeana va examina, saptamana aceasta, noi strategii politice privind tarile situate la sud si est de frontierele comunitatii europene, principala tema urmand sa fie situatia imigratiei pe Marea Mediterana, informeaza EUObserver.

Federica Mogherini, Inaltul reprezentant UE pentru Afaceri Externe, a anuntat ca va continua colaborarea cu Natiunile Unite pe tema planurilor de blocare a traficului de imigranti din Africa. Ministrii de Externe ai statelor membre se vor reuni la Bruxelles luni pentru doua sedinte separate ale Consiliului UE, scrie MEDIAFAX.

Un element-cheie al uneia dintre reuniuni se va referi la posibilitatea distrugerii ambarcatiunilor pe care imigrantii le pot folosi pentru transportarea imigrantilor din Libia. Ministrii ar urma sa autorizeze operatiunea, iar decizia finala va fi luata in iunie, cu ocazia summitului Consiliului European.

In plus, ministrii de Externe vor pregati summitul UE din iunie, pe tema suplimentarii capacitatilor militare si consilidarii industriei apararii. La reuniune va veni si secretarul general NATO, Jens Stoltenberg, pentru discutarea unor aspecte legate de securitatea tarilor situate la est de Uniunea Europeana.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.