Presedintele Adunarii Parlamentare a NATO, Michael Turner, a pledat, duminica, in favoarea extinderii aliantei transatlantice, in cadrul unei reuniuni care a avut loc la Budapesta.

NATO trebuie sa fie deschisa fata de extinderea aliantei, a declarat presedintele Adunarii Parlamentare a NATO, Michael Turner. El a afirmat ca fiecare tara trebuie sa isi decida propriul viitor fara teama sau presiune din exterior si ca Ucraina are, de asemenea, dreptul de a-si decide propria soarta. O Ucarina democrata nu reprezinta nicio amenintare pentru nimeni si, prin urmare, nici pentru Rusia. Turner a subliniat, de asemenea, ca actiunile Rusiei in Ucraina sunt o incalcare a dreptului international.

El a subliniat ca Adunarea Parlamentara sustine extinderea NATO, pentru ca aceasta inseamna stabilitate si securitate pentru tarile care vor adera. Vorbind despre amenintarea din Orientul Mijlociu, Turner a declarat ca Europa si Statele Unite trebuie sa colaboreze pentru a combate Statul Islamic, scrie MEDIAFAX.

Presedintele Parlamentului ungar Laszlo Kover a discutat cu Turner despre extinderea NATO. Kover a declarat ca alianta transatlantica este una dintre prioritatile politicii externe ungare si ca Budapesta sustine aderarea tuturor celor patru tari candidate (Bosnia, Muntenegru, Macedonia si Georgia) la NATO.

Mihaly Balla, presedintele delegatiei ungare a subliniat importanta extinderii NATO, afirmand ca adunarea va anunta o decizie luni. Ministerul ungar de Externe, Peter Szijjarto, a declarat ca NATO trebuie sa se adapteze noului mediu privind securitatea si sa raspunda provocarilor. Vorbind dupa o intalnire cu adjunctul secretarului general al NATO Alexander Vershbow, ministrul de Externe a declarat ca este important ca alianta militara sa implementeze planul de actiune aprobat la summitul din 2014 din Tara Galilor imediat ce va fi posibil, pentru a da asigurari ca fortele sale sunt capabile de un raspuns rapid.

Citeste si:
Șeful Statului Major al Apărării, despre introducerea serviciului...
Șeful Statului Major al...

Szijjarto a subliniat ca Guvernul ungar a implementat mai multe masuri care au contribuit la imbunatatirea capacitatilor aliantei. El a afirmat, de asemenea, ca este in interesul Ungariei ca NATO sa infiinteze posturi de comanda in tara, asa cum a facut in alte tari membre. Ministrul l-a informat pe adjunctul secretarului general ca Ungaria va organiza un exercitiu militar comun cu alte tari din regiune in vara.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.