Explozii simultane au avut loc, luni, la doua sedii locale ale Partidului Popular Democrat (HDP), focalizat pe problema kurda, in provinciile sudice Adana si Marsin, relateaza cotidianul Hurriyet, in pagina electronica.

O explozie puternica a afectat etajul al doilea al cladirii in care se afla sediul provincial al HDP in Adana, in timp ce o alta explozie a avut loc la un sediu al partidului din Mersin, potrivit agentiei de stiri Dogan. Martorii oculari au declarat ca exista victime. Potrivit biroului din Ankara al HDP, explozia din Adana s-a produs in camera de depozitare, iar la Mersin un buchet de flori care a fost trimis duminica a explodat in momentul in care a fost deschis, luni.

Citandu-l pe seful politiei din Mersin, Rahmi Bastug, agentia semioficiala turca Anadolu a anuntat ca explozia din Mersin s-a produs in bucataria sediului HDP. Copresedintele HDP, Selahattin Demirtas, urma sa organizeze un miting electoral, luni la Mersin, inaintea alegerilor din 7 iunie. Incidentul este ultimul dintr-o serie de atacuri impotriva birourilor HDP din Turcia, scrie MEDIAFAX.

HDP a declarat ca a fost tinta a 56 de atacuri in doar o luna in Turcia, potrivit agentiei de stiri Dicle. Printre tintele acestor atacuri se numara 16 birouri electorale, in timp ce doua atacuri au fost armate. Acestea au avut loc in orase precum capitala Ankara sau Istanbul, precum si in alte orase provinciale precum Aksaray, Antalya, Trabzon, Usak, Bilecik, Tokat si Rize.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.