Comisia Europeana (CE) urmeaza sa participe la o reuniune tripartita cu Rusia si Ucraina in cadrul careia se vor consulta cu privire la implementarea partii comerciale a Acordului de Asociere UE-Ucraina, anunta luni, intr-un comunicat, Ministerul ucrainean de Externe.

"Ministrul de Externe Pavlo Klimkin va lua parte la consultari tripartite cu privire la Acordul de Asociere, se va intalni cu ministrii de Externe in cadrul Grupului de prietenie cu Ucraina si va participa la a 125-a sesiune a Comitetului Ministerial al Consiliului Europei (CoE)", se arata in comunicat, citat de portalul Sputnik, scrie MEDIAFAX.

Klimkin urmeaza, de asemenea, sa ii intalneasca pe comisarii Johannes Hahn, insarcinat cu Politica de Vecinatate si Extindere, Cecilia Malmstrom, insarcinata cu Comertul si Dimitris Avramopoulos, insarcinat cu Migrarea, Afacerile Externe si Cetatenia.

Aceste reuniuni urmeaza sa se concentreze asupra crearii unei zone de liber schimb intre UE si Ucraina incepand de la 1 ianuarie 2016, liberalizarii regimului vizelor europene pentru cetatenii ucraineni si implementarii intelegerilor de la Minsk cu privire la criza din estul Ucrainei. De asemenea, Kievul si Bruxellesul urmeaza sa-si alinieze pozitiile inainte de Summitul Parteneriatului Estic, care va avea loc joi si vineri la Riga. Alaturi de Ucraina, din parteneriat mai fac parte fostele republici sovietice Republica Moldova, Azerbaidjan, Armenia, Belarus si Georgia.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.