Elicopterul militar american care s-a prabusit in Nepal a fost distrus complet si nu exista supravietuitori printre cele opt persoane aflate la bord, a declarat vineri ministrul nepalez al Apararii, Ishwori Prasad Paudyal, relateaza Reuters.

Trei cadavre carbonizate au fost gasite in epava elicopterului UH-1Y Huey, care a disparut marti in timpul unei misiuni de ajutorare a victimelor cutremurului, a precizat ministrul.

"Cautarea altora continua. Avand in vedere ca elicopterul s-a facut bucati, nu exista sanse sa gasim vreun supravietuitor", a declarat Paudyal, bazandu-se pe informatiile oferite de armata nepaleza. Armata americana a anuntat ca trimite propriile echipe pentru a evalua epava si a stabili daca elicopterul respectiv este chiar cel disparut, relateaza AP. Epava a fost gasita la aproximativ 25 de kilometri distanta de orasul Charikot, in apropiere de locul unde a disparut aeronava marti, in timp ce distribuia ajutor umanitar satelor afectate de cutremur, potrivit fortelor armate americane din Okinawa, Japan.

Zona se afla in apropierea satului Gothali, in districtul Dolakha, la circa 80 de kilometri nord-est de capitala nepaleza Kathamandu.

Descoperirea epavei, reperata de trupele terestre nepaleze si doua elicoptere ale armatei, vineri, are loc la cateva zile dupa cautarile intense efectuate de aeronavele americane si nepaleze si chiar de satelitii SUA, scrie MEDIAFAX.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.