Politia franceza ancheteaza in legatura cu incendii care au provocat pagube minore in apropiere de trei instalatii nucleare, au anuntat marti compania de energie EDF, controlata de stat, si Comisariatul pentru Energie Atomica si energii alternative (CEA), relateaza Reuters in pagina electronica.

Incendii au izbucnit luni dimineata la o statie meteo, in apropiere de fosta centrala nucleara EDF de la Brennilis, in Bretagne, iar altul in apropiere de centrala nucleara Belleville, pe malul fluviului Loara, a declarat o purtatoare de cuvant.

Incendiul a avariat echipament apartinand Institutului de Radioprotectie si Siguranta Nucleara (IRSN) folosit la masurarea poluarii si radioactivitatii, in statii meteorologice situate la aproximativ 1,5 kilometri de centralele nucleare, a adaugat ea. "Anchete ale politiei sunt in curs", a anuntat purtatoarea de cuvant a EDF.

Alt incendiu a izbucnit luni seara la o statie meteorologica situata langa Institutul pentru cercetare atomica al CEA de la Valduc, in Bourgogne - unde este produs si distrus armament nuclear, scrie MEDIAFAX. "A avut loc un inceput de incendiu, dar a fost rapid stins si nu au existat consecinte reale", a declarat un purtator de cuvant al CEA, adaugand ca a fost depusa o plangere la politie. Aceste incidente, simultane, amintesc de survolarea, anul trecut, a unor centrale nucleare franceze de catre avioane fara pilot, incidente care au provocat ingrijorari in domeniul securitatii.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.