Canada va oferi Ucrainei un ajutor de 25 de milioane de dolari, destinat unor programe umanitare si dezvoltarii democratiei, a anuntat ministrul canadian de Externe, Rob Nicholson, in timpul unei intrevederi, luni, cu presedintele ucrainean Petro Porosenko, relateaza agentia rusa Tass.
"Nicholson a precizat ca tara sa va continua sa sprijine Ucraina. Astfel, intentioneaza sa ofere un ajutor de 30 de milioane de dolari canadieni (25 de milioane de dolari) Ucrainei pentru programe umanitare si dezvoltarea institutiilor democratice", se arata intr-un comunicat al Presedintiei Ucrainei. Solutionarea conflictului din estul Ucrainei "este una din prioritatile politicii externe a Canadei", a dat asigurari seful diplomatiei canadiene.

La randul sau, Petro Porosenko a subliniat ca "Ucraina respecta Acordul de la Minsk, cu toate ca cealalta parte (rebelii prorusi) il incalca". El a multumit Canadei pentru oferirea de sprijin militar si logistic, precum si pentru trimiterea a 200 de instructori in Ucraina in scopul antrenarii fortelor ucrainene, scrie MEDIAFAX. Dupa anexarea, in martie 2014, de catre Rusia a peninsulei ucrainene Crimeea si izbucnirea conflictului armat in estul Ucrainei, Guvernul de la Ottawa a impus sanctiuni Moscovei si s-a pronuntat constant in favoarea apararii integritatii teritoriale si a suveranitatii statului ucrainean.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.