Secretarul de Stat american, John Kerry, se intalneste marti cu presedintele rus, Vladimir Putin, si cu ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, in statiunea Soci de la Marea Neagra, a anuntat luni Departamentul de Stat al SUA, citat de Associated Press in pagina electronica.

Aceasta va fi prima vizita a lui Kerry in Rusia de la izbucnirea conflictului in Ucraina si a doua de la preluarea mandatului de secretar de Stat, dupa cea efectuata in mai 2013. Relatiile dintre Moscova si Occident s-au deteriorat considerabil din cauza crizei ucrainene, statele occidentale acuzand Rusia ca ii sustine pe separatistii prorusi din estul Ucrainei cu arme si personal. Moscova a respins aceste acuzatii si a criticat la randul sau intentia Washingtonului de a oferi asistenta militara Ucrainei, respectiv echipamente militare si instruire, scrie MEDIAFAX.

Departamentul de Stat a precizat ca John Kerry se va intalni marti cu Vladimir Putin si Serghei Lavrov la Soci, unde "vor discuta o gama larga de probleme bilaterale si regionale, inclusiv despre Iran, Siria si Ucraina". Calatoria face parte din eforturile Statelor Unite de a "mentine linii directe de comunicare cu oficiali rusi de rang inalt si de a se asigura ca opiniile SUA sunt clar exprimate", a subliniat Departamentul de Stat. Dupa scurta sa deplasare in Rusia, Kerry va calatori in Turcia, pentru o reuniune cu ministrii de Externe din statele membre NATO, apoi va reveni la Washington pentru un summit al liderilor statelor arabe din Golf, pe care presedintele Barack Obama il va gazdui la Camp David.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.