Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a indemnat duminica la "retinere" in Macedonia, unde 22 de persoane au fost ucise in cursul unor confruntari care au avut loc sambata si duminica, la Kumanovo (nord), intre politie si un grup kosovar de gherila, relateaza Le Figaro in pagina electronica.

"Ii indemn pe toti sa dea dovada retinere si sa evite orice noua escaladare, in interesul tarii si al intregii regiuni", a declarat Jens Stoltenberg, citat intr-un comunicat. Uniunea Europeana s-a aratat, de asemenea, "profund preocupata" de criza din Macedonia. Conform autoritatilor macedonene, opt agenti de politie si 14 presupusi membri ai unui grup kosovar de gherila au murit in confruntari armate care au avut loc sambata si duminica in orasul macedonean Kumanovo, situat in apropierea frontierei cu Kosovo.

Zeci de vehicule ale politiei au patruns sambata in orasul Kumanovo, in cadrul unei "operatiuni impotriva unei grupari ilegale" acuzata ca pregateste atacuri impotriva institutiilor guvernamentale macedonene. Potrivit site-ului cotidianului kosovar Gazeta Express, cinci civili, inclusiv o fetita de opt ani, - etnici albanezi - au fost ucisi in Kumanovo, localitate situata la 40 de kilometri nord de Skopje, situatie care genereaza temeri privind un nou conflict interetnic, scrie MEDIAFAX.

La sfarsitul lunii aprilie, aproximativ 40 de presupusi membri ai unei grupari de gherila din Kosovo au patruns ilegal pe teritoriul Macedoniei, unde au atacat o sectie de politie.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.