Epidemia de Ebola s-a incheiat in Liberia, unde 42 de zile s-au scurs fara a se inregistra un nou caz, a anuntat sambata, la Monrovia, un oficial al Organizatiei Mondiale a Sanatatii (OMS), relateaza Le Figaro in pagina electronica.

Astazi, 9 mai 2015, OMS declara Liberia libera de transmiterea virusului Ebola. Patruzeci si doua de zile s-au scurs de la ultimul caz confirmat in laborator", care a decedat si a fost ingropat la 28 martie, a spus Alex Gasasira, un oficial al OMS.

Incheierea epidemiei de Ebola in Liberia reprezinta "o realizare monumentala", a subliniat el, exprimandu-se in prezenta presedintei liberiene Ellen Johnson Sirleaf.

Potrivit OMS, Liberia a inregistrat peste 4.700 de morti din 10.500 de cazuri de Ebola. Varful epidemiei a fost constatat intre august si septembrie 2014, cu "300 pana la 400 de noi cazuri pe saptamana". Epidemia din Africa de Vest, cea mai grava de la identificarea virusului in Africa Centrala in 1976, a inceput in decembrie 2013 din sudul Guineei, dupa care s-a extins in Liberia si Sierra Leone. Peste 11.000 de persoane au murit din cauza Ebola.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.