Fostul presedinte american Bill Clinton a admis ca politicile sale ar fi putut fi una dintre cauzele supraaglomeratiei din inchisorile din Statele Unite, informeaza CNN.

Bill Clinton a promulgat in anul 1994 o serie de legi care facilitau condamnarile la inchisoare pe viata pentru persoanele gasite vinovate in mod repetat de infractiuni grave, inclusiv de trafic de droguri, scrie MEDIAFAX. "Problema este modul larg in care legislatia este aplicata; din aceasta cauza avem prea multi oameni la inchisoare", a declarat Bill Clinton. "Sunt prea multi oameni in inchisori si fonduri insuficiente pentru educarea lor, pentru pregatirea lor in scopul gasirii unor locuri de munca si integrarii sociale", a spus Clinton.

"Tinerea acestor oameni in spatele gratiilor contribuie doar putin la diminuarea infractionalitatii, dar faciliteaza destramarea familiilor. Inchisorile au devenit institutii pentru oameni cu afectiuni mentale", afirma Hillary Clinton saptamana trecuta.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.