Umoristul italian Maurizio Crozza l-a comparat pe premierul de centru-stanga al Italiei, Matteo Renzi, cu Nicolae Ceausescu, ironizand noua lege electorala propusa de Guvernul italian si adoptata saptamana trecuta de Parlamentul de la Roma.

Umoristul genovez a ironizat, in emisiunea DiMartedi, difuzata la postul tv LA7, politicile premierului de centru-stanga, oprindu-se inclusiv asupra legii electorale Italicum, pe care Guvernul Renzi si-a asumat raspunderea si a primit increderea Parlamentului saptamana trecuta.

"Dupa zece ani, Matteo Renzi a reusit adoptarea unei legi electorale care prevede oferirea tuturor puterilor primului-ministru. Nici macar Ceausescu, daca ati auzit vreodata de el, nu a fãcut o astfel de lege", a spus Maurizio Crozza.

Noua lege electorala italiana (Italicum) prevede un sistem de vot proportional, avantaje pentru majoritatea parlamentara, un prag electoral de 3 la suta (si redistribuirea voturilor partidelor care nu il depasesc), modificarea circumscriptiilor electorale si doua tururi de scrutin. Legea, care a atras numeroase critici, in special din partea partidelor mici, va intra in vigoare la 1 iulie 2016, scrie MEDIAFAX.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.