Guvernul Austriei a formulat o plangere judiciara impotriva serviciilor secrete germane, acuzate ca au ajutat Agentia americana pentru Securitate Nationala (NSA) sa spioneze oficiali europeni si companii, informeaza site-ul postului Euronews.

Acuzatiile referitoare la colaborarea agentiilor de spionaj germane cu NSA au generat tensiuni in cadrul coalitiei guvernamentale din Germania, formata de Uniunea Crestin-Democrata (CDU), condusa de cancelarul Angela Merkel, cu Partidul Social-Democrat (SPD). "Daca acuzatiile se dovedesc adevarate si daca a existat o contributie la spionajul industrial, aceasta va fi o povara puternica asupra credibilitatii economiei germane", a declarat ministrul german al Economiei, social-democratul Sigmar Gabriel.

Dezvaluirile facute de fostul angajat NSA Edward Snowden privind spionajul impotriva Germaniei au atras, anul trecut, critici dure din partea Berlinului, scrie MEDIAFAX. Recent, presa a relatat ca Serviciul german de informatii (BND) a oferit ajutor NSA in spionarea unor oficiali si a unor companii din Europa.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.