Presedintele american, Barack Obama, a anuntat marti ca il va nominaliza la postul de sef al Statului Major General pe generalul Joseph F. Dunford, un consilier militar de incredere care a participat la strategia sa de retragere a trupelor din Afganistan, relateaza CNN.

Generalul Joseph F. Dunford, in prezent comandantul Corpului Puscasilor Marini, "este unul dintre cei mai admirati ofiteri din armata noastra", a afirmat Obama in exteriorul Casei Albe, alaturi de Dunford. "Il cunosc pe Joe. Am incredere in el", a adaugat Obama, citand rolul lui Dunford in calitate de comandant militar in Afganistan. "Deja si-a dovedit abilitatea de a-mi oferi sfaturi militare directe, bazate pe experienta sa din teren", a adaugat seful statului.

Dunford il va inlocui pe generalul Martin Dempsey, care ocupa acest post din 2011. Inainte de a comanda Corpul Puscasilor Marini, generalul Dunford a condus fortele americane si ale NATO in Afganistan, in timp ce Obama pregatea retragerea trupelor americane, scrie MEDIAFAX. El trebuie sa fie confirmat de Senatul controlat de republicani inainte de a prelua acest post. John McCain, presedintele republican al Comisiei pentru Servicii armate din Senat, l-a laudat pe Dunford. "Il cunosc bine de multi ani si este un lider remarcabil", a declarat McCain.

Obama a mai anuntat ca generalul Paul Selva din cadrul Fortelor Aeriene, in prezent comandant al Comandamentului de transporturi, va fi nominalizat pentru postul de vicepresedinte al Statului Major General, in locul amiralului James Winnefeld.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.