Deputatii din Franta au adoptat in prima lectura un proiect de lege privind activitatile serviciilor de informatii care suscita numeroase critici din partea organizatiilor pentru apararea drepturilor civice si a unei parti a clasei politice, informeaza site-ul agentiei Reuters.

Adunarea Nationala, Camera inferioara a Parlamentului francez, a adoptat proiectul de lege cu 438 de voturi pentru si 86 impotriva. Proiectul a fost votat de parlamentarii din grupurile socialistilor, stangii radicale si de unii membri ai Uniunii pentru o Miscare Populara (UMP, centru-dreapta), scrie MEDIAFAX.

Textul vizeaza legalizarea actualelor practici clandestine ale serviciilor de informatii, in principal in misiunile de combatere a terorismului, pe fondul atentatelor islamiste din ianuarie. Frontul Stangii a votat impotriva proiectului de lege. Nicolas Sarkozy, presedintele Uniunii pentru o Miscare Populara (UMP), a asistat la reuniunea saptamanala a grupului parlamentar si s-a pronuntat in favoarea controversatului proiect de lege, criticat de organizatii pentru apararea libertatilor civice.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.