Nivelul radiatiilor era normal, luni seara, la Kiev si in zona interzisa din Cernobil, a anuntat serviciul ucrainean pentru situatii de urgenta, dupa incendiul declansat in aceasta zona si stins sambata, relateaza Interfax Ucraina, in pagina electronica.

"Nivelul radiatiilor era de 12 microroentgeni pe ora la Kiev, nivelul de siguranta fiind de 30 de microroentgeni pe ora. La Cernobil nivelul era de 24 de microroentgeni pe ora, nivelul de siguranta fiind de 50 de microroentgeni pe ora, iar la instalatiile industriale ale centralei nucleare era de 59 de microroentgeni pe ora, nivelul de siguranta fiind de 140 de microroentgeni pe ora", a declarat serviciul pentru situatii de urgenta.

Un incendiu a izbucnit in padurea Ciornobilska Puscea din zona interzisa din Cernobil si in zona de evacuare obligatorie din apropiere de satele Buriakivka, Rudnia-Illinetka, Hlinka si Lubianka din districtul Ivankivski la 28 aprilie. Incendiul a fost localizat la 29 aprilie si stins la 2 mai. Incendiul, care a afectat 320 de hectare de vegetatie, a provocat un val de panica, propagat pe retele de socializare. Autoritatile nu exclud ipoteza provocarii cu intentie a incendiului, scrie MEDIAFAX.

Explozia de la reactorul numarul patru al Centralei nucleare de la Cernobil, in aprilie 1986, a contaminat o parte a Europei, dar mai ales Ucraina, Rusia si Belarusul. Autoritatile sovietice de atunci au tinut mult timp ascunsa amploarea celei mai mari catastrofe din istoria nucleara civila.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.