Conductorii germani de tren au intrat incepand de marti dimineata in greva, pe o perioada de aproape o saptamana, in conditiile in care nu exista niciun semn de progres in negocierile cu privire la marirea salariilor si reducerea programului de munca, relateaza DPA in pagina electronica.

Sindicatul conductorilor, GDL, si-a indemnat membrii sa inceteze munca la ora locala 2.00 (3.00, ora Romaniei), pana duminica, la ora locala 21.00 (22.00, ora Romaniei). Conductorii de marfare au intrat in greva de luni dupa-amiaza.

Liderul GDL Claus Weselsky a dat vina pe compania Deutsche Bahn pentru intrarea in greva, in cadrul unui vechi conflict cu privire la marirea salariilor si reducerea programului de lucru. Conductorii au facut greva de opt ori incepand din septembrie, scrie MEDIAFAX.

Deutsche Bahn s-a declarat convinsa ca aproximativ o treime din serviciile feroviare pe distante mari vor fi operate, in pofida actiunii de protest. Companiile estimeaza ca greva ar putea provoca pierderi economice in valoare de 100 de milioane de euro pe zi.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.