Interpol a emis o alerta globala in legatura cu pastilele de slabit 2.4-Dinitrophenol (DNP), despre care se crede ca ar fi responsabile de moartea unei britanice si imbolnavirea grava a unui francez, relateaza Sky News, in pagina electronica de marti.
Eloise Parry avea 21 de ani cand a luat pilulele 2.4-Dinitrophenol (DNP) despre care se crede ca ar contine o substanta chimica foarte toxica. Ea a decedat la 12 aprilie la Royal Shrewsbury Hospital. Tanara ar fi luat o supradoza dupa ce a cumparat pastilele online, scrie MEDIAFAX.

Interpol a emis o nota portocalie in care avertizeaza in legatura cu DNP, folosit si ca material brut pentru explozibili. Aceasta a fost lansata in urma unei cereri a Guvernului francez si in urma testelor efectuate in laboratorul Agentiei Mondiale Antidoping din Australia. "Desi vanduta de obicei sub forma de pudra galbena sau capsule, DNP este disponibila si sub forma de crema", afirma declaratia Interpol. "In afara de pericolele intrinseci ale DNP, riscurile asociate cu folosirea sa sunt amplificate de conditiile de fabricare ilegala. In afara de producerea sa clandestina in laboratoare fara norme de igiena, fara cunostinte specializate de fabricare, producatorii expun consumatorii la o crestere a riscului de supradoza", afirma avertizarea. Dupa decesul lui Parry, politia a emis un apel catre public de a nu mai cumpara medicamente online.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.