Fostul presedinte american Bill Clinton a aparat activitatea fundatiei familiei sale, pe fondul unor acuzatii privind conflict de interese, afirmand ca va demisiona de la conducerea asociatiei umanitare daca sotia sa, Hillary Clinton, va deveni presedinte al Statelor Unite, relateaza NBC News.
Presa americana a formulat unele semne de intrebare privind donatorii fundatiei familiei Clinton, existand insinuari ca acestia ar beneficia de relatia buna cu sotii Bill si Hillary Clinton. "Este vorba de o tentativa deliberata de a trage in jos fundatia", a reactionat Bill Clinton. "In plus, nu exista noi dezvaluiri fata de ceea ce se cunostea cand Hillary s-a inscris prima data in cursa pentru presedintia Statelor Unite", a spus Bill Clinton. "Nu mi se pare nimic sinistru sa implici persoane bogate si tari in activitati de ajutare a oamenilor saraci", a subliniat fostul presedinte american, care este acum, impreuna cu fiica sa Chelsea, intr-un turneu al fundatiei umanitare in Africa.

Criticii au ridicat semne de intrebare privind posibile legaturi intre donatii facute de guverne straine si politicile lui Hillary Clinton in calitatea de secretar de Stat american, relateaza MEDIAFAX. Bill Clinton a explicat ca 90 la suta dintre donatori ofera cel mult 100 de dolari. Hillary Clinton s-a inscris in cursa pentru desemnarea candidatului Partidului Democrat la functia de presedinte al Statelor Unite.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.