Un cutremur puternic a avut loc marti in largul Papuei Noua Guinee, iar oficiali au avertizat ca este posibil un tsunami, relateaza Associated Press in pagina electronica.

Cutremurul, cu magnitudinea de 7,4, a avut loc la aproximativ 130 de kilometri sud de orasul Kokopo (nord-est), la o adancime de 63 de kilometri, a anuntat Institurul american de geofizica USGS, revizuind magnitudinea de 7,5 si adancimea de zece kilometri anuntate anterior.

Centrul pentru alerte de tsunami la Pacific a anuntat ca valuri de pana la un metru sunt posibile pe o raza de 300 de kilometri de la epicentru.
Imediat nu existau informatii despre formarea unor asemenea valuri si nici despre pagube, a declarat Chris McKee, adjunctul directorului Observatorului Geofizic din capitala Port Moresby. "Cutremurul a avut loc in larg, iar zonele vecine terestre sunt destul de putin populate", a spus McKee, scrie MEDIAFAX.

Centrul national pentru dezastre nu a primit rapoarte despre eventuale pagube, a declarat directorul interimar Martin Mose. "Tocmai trimitem un mesaj in zona, catre satele de pe coasta, sa adopte masuri de precautie suplimentare in cazul formarii unui eventual tsunami", a spus el.

Seismul de marti a avut loc in aceeasi zona in care doua cutremure au fost resimtite saptamana trecuta. Niciunul dintre ele nu a provocat pagube si tsunami, dar au avut intensitati mai mici decat cel de marti. Papua Noua Guinee se afla pe Cercul de Foc al Pacificului, o regiune in care se intregistreaza frecvent cutremure.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.