Doi militari din fortele ONU de mentinere a pacii au fost raniti in Platoul Golan, luni, de bombe lansate de pe teritoriul sirian, a anuntat armata israeliana, citata de Reuters, in pagina electronica.

O purtatoare de cuvant a armatei a declarat ca militarii au fost transferati la un spital israelian dar a adaugat ca nu dispune de informatii privind starea lor de sanatate sau nationalitate. Purtatoarea de cuvant a declarat ca bombele provin de la luptele de pe teritoriul Siriei.

Misiunea ONU, cunoscuta sub numele de UNDOF - cu aproximativ 800 de militari din Fiji, India, Irlanda, Nepal, si Olanda - a fost infiintata in 1974. Aceasta monitorizeaza linia de demarcatie care separa israelienii de sirieni de la razboiul din 1973, relateaza MEDIAFAX. Platoul Golan a fost ocupat de Israel in razboiul din 1967. UNDOF nu a putut fi contactata pentru a comenta situatia. Proiectile lansate in luptele dintre fortele loiale presedintelui sirian Bashar al-Assad si rebelii care incearca sa il indeparteze de la putere de patru ani au ateriazt ocazional in Platoul Golan. Ultimul astfel de incident a avut loc marti.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.