Bilantul cutremurului cu magnitudinea de 7,8 care a devastat Nepalul in urma cu o saptamana a ajuns la 7.040 de morti si 14.398 de raniti, a anuntat sambata seara Centrul operatiunii nationale de urgenta, relateaza CNN.

Bilantul anterior, prezentat de centru vineri, era de 6.204 morti si 13.932 de raniti. Guvernul a anuntat sambata ca sansele gasirii unor supravietuitori intre daramaturi sunt "extrem de slabe". "Va fi un miracol daca va mai fi gasit cineva in viata", a declarat sambata Laxmi Dhakal, un purtator de cuvant al Ministerului nepalez de Interne. "Dar nu am renuntat definitiv, continuam sa cautam", a adaugat oficialul.

ONU estimeaza ca peste trei milioane de persoane au nevoie urgenta de ajutoare alimentare, adica jumatate dintre cei aflati in dificultate. De asemenea, 200.000 de copii si femei insarcinate sau care alapteaza au nevoie de suplimente alimentare, iar aproximativ 15.000 de copii care sufera de malnutritie severa si alti 70.000 cu malnutritie moderata au nevoie de hrana speciala, scrie MEDIAFAX.

Accesul in zonele izolate este in continuare principalul obstacol, in special in afara Vaii Kathmandu, iar in unele sate se poate ajunge doar cu elicopterul. Lipsa adaposturilor, a hranei si a apei reprezinta cele mai grave probleme. ONU estimeaza ca au fost distruse o jumatate de milion de locuinte in intreaga tara. Promisiunile, angajamentele si contributiile de ajutor umanitar in cadrul raspunsului la cutremur se ridica la 61 de milioane de dolari, potrivit celui mai recent raport al ONU asupra acestei situatii, insa nevoile sunt mult mai mari, iar interventia este necesar sa se intensifice inainte de venirea anotimpului musonilor.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.