Aproximativ 1.000 de cetateni ai statelor Uniunii Europene nu au putut fi contactati in urma cutremurelor din Nepal, fiind considerati disparuti, anunta Misiunea UE in Katmandu.

Mii de oameni sunt disparuti in urma cutremurului de 7,9 grade produs pe 25 aprilie in Nepal. Dintre acestia, aproximativ 1.000 sunt cetateni ai statelor uniunii Europene, majoritatea alpinisti. "Nu stim unde se afla sau care este situatia lor", a declarat Rensje Teerink, seful Misiunii UE din Katmandu, citat de Reuters. Multi dintre europeni nu au putut fi contactati, cel mai probabil pe fondul problemelor retelelor de telefonie din Nepal.

Bilantul cutremurelor si avalanselor produse in Nepal a ajuns la 6.200 de morti, iar aproape 14.000 de oameni au fost raniti. Alte peste 100 de persoane au murit in India si China in urma cutremurului de 7,9 grade produs pe 25 aprilie. Crucea Rosie a anuntat ca zonele greu accesibile situate in apropierea cutremurului sunt "total devastate", scrie MEDIAFAX.

Aproximativ 1,4 milioane de oameni au nevoie de alimente si apa, iar numarul persoanelor afectate de seisme se ridica la sapte milioane. Nepalul are 28 de milioane de locuitori. Un cutremur de 7,9 grade s-a produs pe 25 aprilie in Nepal, provocand avalanse de amploare si fiind urmat de zeci de replici de intensitate mare.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.