Patru militari romani care actioneaza in cadrul misiunii "Resolute Support" din Afganistan au fost raniti, joi dimineata, in jurul orei 9.00, in urma exploziei unei masini-capcana, acestia aflandu-se intr-o misiune de patrulare, anunta Ministerul Apararii.

In urma atacului, militarilor li s-a acordat primul ajutor la fata locului si au fost transportati la spitalul din Kandahar, unde se afla internati in stare stabila, precizeaza MApN. Militarii executau o misiune de patrulare terestra, la aproximativ opt kilometri Sud-Est de Baza militara de la Kandahar.

Ministerul Apararii a anuntat ca cei patru militari raniti sunt plutonierul major Marius Sorin Diaconeasa si caporalii clasa a III-a Valentin Ciolan-Uta, Dan Cornel Craciun si Cristian Stoica.
Plutonierul major Marius Sorin Diaconeasa are 36 de ani si este la a patra misiune in Afganistan, in timp ce Valentin Ciolan-Uta (28 de ani) este la prima misiune in teatrul de operatii. Dan Cornel Craciun (27 de ani) si Cristian Stoica (38 de ani) sunt, ambii, la a doua misiune in Afganistan, scrie MEDIAFAX.

Iohannis: Militarii romani raniti in Afganistan vor primi cele mai bune ingrijiri medicale

Presedintele Klaus Iohannis a transmis, joi, un mesaj referitor la militarii romani raniti in Afganistan, in care asigura familiile celor raniti ca ”vor primi cele mai bune ingrijiri medicale”, adaugand ca este alaturi de acestia in momentele de grea incercare si le doreste insanatosire grabnica.

Imi indrept gandurile catre militarii nostri raniti in Afganistan. Sunt alaturi de ei in aceste momente de grea incercare si le doresc insanatosire grabnica. Asigur familiile celor raniti ca militarii nostri vor primi cele mai bune ingrijiri medicale”, a transmis presedintele Iohannis printr-un comunicat de presa al Administratiei Prezidentiale.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.