Franta va suplimenta cu aproape patru miliarde de euro bugetul apararii, in scopul intensificarii operatiunilor antiteroriste, anunta presedintele Francois Hollande, citat de BBC News online.

"Incepand din anul 2016, in urmatorii patru ani, bugetul apararii va fi suplimentat, in scopul combaterii extremismului, atat pe plan intern, cat si pe plan extern", a spus Francois Hollande. Decizia de mobilizare a 7.000 de militari pentru protejarea unor zone sensibile din Franta va deveni permanenta, a anuntat Hollande.

Autoritatile din Franta sunt in alerta incepand din ianuarie, dupa o serie de atacuri teroriste, inclusiv asupra revistei satirice Charlie Hebdo. Premierul Manuel Valls a anuntat saptamana trecuta ca autoritatile au dejucat alte cinci atacuri teroriste. "Franta se confrunta cu o serie de riscuri atat pe plan intern, cat si pe plan extern. Securitatea, apararea, independenta sunt principii care nu pot fi negociate", a insistat Hollande, scrie MEDIAFAX.

Presedintele a precizat ca bugetul apararii va ramane la nivelul de 31,4 miliarde de euro in anul 2015, urmand sa fie suplimentat cu 3,8 miliarde de euro in perioada 2016 - 2019.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.