Pilotul militar ucrainean detinut in Rusia, Nadia Savcenko, a intrat din nou in greva foamei si va fi transferata intr-un spital civil, informeaza Radio Free Europe / Radio Liberty.

Kristina Belusova, purtatorul de cuvant al Administratiei ruse a penitenciarelor, a declarat luni ca starea Nadiei Savcenko s-a deteriorat rapid dupa ce a refuzat sa manance incepand de sambata. "Detinuta ar putea fi transferata la o clinica medicala civila daca va fi necesar", a spus Belusova. Avocatul ucrainencei, Mark Feigin, a declarat ca detinuta va fi transferata marti la un spital civil.

Nadia Savcenko, care a mai fost in greva foamei de cel putin doua ori pentru a protesta fata de arestare, este acuzata in Rusia de implicare intr-un atac cu mortiera soldat cu moartea a doi jurnalisti rusi ce relatau despre conflictul separatist ucrainean. Nadia Savcenko a fost capturata de insurgentii prorusi in estul Ucrainei in iunie 2014, fiind transferata in Rusia in iulie, scrie MEDIAFAX.

Nadia Savcenko, in varsta de 33 de ani, a fost pilot al armatei ucrainene pana in noiembrie 2014. Aflata in inchisoare in Rusia, ea a demisionat din armata dupa ce a fost aleasa membra a Parlamentului ucrainean.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.