O replica puternica, cu magnitudinea de 6,7, s-a inregistrat duminica in regiunea Kathmandu, la o zi dupa seismul devastator din Nepal, declansand, potrivit alpinistului roman Alex Gavan, alte trei avalanse de mici dimensiuni pe Muntele Everest.

Replica produsa duminica in Nepal a generat panica, numeroase persoane strigand si alergand pentru a se adaposti, relateaza Associated Press in pagina electronica. Potrivit Institutului american de Geofizica (USGS), epicentrul seismului produs duminica a fost localizat la adancime mica, de numai 10 kilometri. Alpinistul roman Alex Gavan a anuntat pe Facebook, la ora 10.17 (ora Romaniei) ca a avut loc un nou cutremur care a declansat trei avalanse de mici dimensiuni, scrie mediafax.

Bilantul cutremurului puternic produs sambata in Nepal depaseste 1.900 de morti si 4.625 de raniti, potrivit politiei nepaleze.

Cutremurul cu magnitudinea 7,9, cel mai grav din Nepal din ultimii 81 de ani, a declansat o avalansa pe Muntele Everest, care a ingropat partial tabara de baza folosita de alpinistii care urca pe cel mai inalt varf din lume, la un an dupa ce o avalansa a provocat moartea a 16 ghizi nepalezi. Cadavrele a 17 alpinisti au fost recuperate de pe Everest duminica, dar alte cateva sute de persoane, multe dintre ele ranite, raman blocate pe munte.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.