Bilantul seismului din Nepal depaseste 2.500 de morti, eforturile de salvare se intensifica

Update

Bilantul oficial al seismului cu magnitudinea de 7,9 produs sambata in Nepal depaseste 2.540 de morti si ar putea sa mai creasca, in conditiile in care echipele de salvatori cauta in continuare printre daramaturi. Autoritatile nepaleze au anuntat ca bilantul oficial al seismului este de 2.460 de morti, iar politia a precizat ca 6.492 de persoane au fost ranite, relateaza Reuters, in pagina electronica. Cel putin 1.100 de persoane au murit numai in capitala, Kathmandu, un oras cu aproximativ un milion de locuitori, unde numeroase case sunt vechi, fragile si inghesuite.



Update

Bilantul oficial al seismului cu magnitudinea de 7,9 produs sambata in Nepal depaseste 2.400 de morti si ar putea sa mai creasca, in conditiile in care echipele de salvatori cauta in continuare printre daramaturi, relateaza DPA in pagina electronica. Ministerul nepalez de Interne a anuntat ca bilantul oficial al seismului este de 2.352 de morti, majoritatea in capitala Kathmandu. Peste 5.000 de persoane au fost ranite, iar echipele de interventie cauta in continuare printre daramaturi, in speranta ca vor gasi eventuali supravietuitori.



Update

Eforturile de salvare se intensifica, numeroase tari si organizatii internationale trimitand ajutoare, in conditiile in care bilantul cutremurului puternic produs sambata in Nepal depaseste 2.200 de morti, 17 alpinisti, intre care un manager Google, fiind ucisi de avalansa de pe Muntele Everest. Politia nepaleza a anuntat ca bilantul seismului a ajuns la 2.152 de morti si 5.463 de raniti, relateaza Reuters in pagina electronica. Cel putin 700 de persoane au murit numai in capitala, Kathmandu, un oras cu aproximativ un milion de locuitori, unde numeroase case sunt vechi, fragile si inghesuite.



Update

Eforturile de salvare se intensifica, numeroase tari si organizatii internationale trimitand ajutoare, in conditiile in care bilantul cutremurului puternic produs sambata in Nepal depaseste 1.900 de morti, 17 alpinisti, intre care un inginer Google, fiind ucisi de avalansa de pe Muntele Everest. Politia nepaleza a anuntat ca bilantul seismului a ajuns la 1.910 morti si 4.625 de raniti, relateaza Reuters in pagina electronica. Cel putin 700 de persoane au murit numai in capitala, Kathmandu, un oras cu aproximativ un milion de locuitori, unde numeroase case sunt vechi, fragile si inghesuite.


Update

Cutremurul cu magnitudinea 7,9 inregistrat sambata in Nepal a provocat moartea a cel putin 1.457 de persoane, relateaza ABC News in pagina electronica. De asemenea, alte 1.055 de persoane au fost ranite, a anuntat ministrul nepalez de Finante, Ram Sharan Mahat, care a citat armata.
Citeste si:
Bilanț negru după cutremurul din Japonia. Numărul morților a ajuns...
Bilanț negru după cutremurul...



Update

Cutremurul cu magnitudinea 7,9 inregistrat sambata in Nepal a provocat moartea a cel putin 1.341 de persoane, a anuntat politia nepaleza, citata de Reuters. Bilantul anterior era de peste 1.220 de morti, dintre care 1.170 in Nepal si 52 in tarile invecinate. Cel mai grav seism inregistrat in Nepal in ultimii 81 de ani a cauzat prabusirea a numeroase cladiri si a provocat de asemenea pagube si victime in statele invecinate.



Cel mai grav seism inregistrat in Nepal in ultimii 81 de ani a cauzat prabusirea a numeroase cladiri si a provocat de asemenea pagube si victime in statele invecinate India si Bangladesh, dar si in Tibet si pe Muntele Everest. Guvernul a decretat stare de urgenta in zonele afectate.

Epicentrul seismului cu magnitudinea 7,9 a fost localizat la 80 de kilometri est de Pokhara, al doilea oras ca marime din Nepal. Hipocentrul seismului a fost localizat la o adancime mica, de numai doi kilometri. Un purtator de cuvant al politiei a declarat pentru BBC ca 876 de persoane au murit in urma cutremurului si peste 1.700 au fost ranite. Cel putin 524 de persoane au murit la Kathmandu, a precizat acesta. Un oficial din Ministerul de Interne declara anterior pentru Reuters ca bilantul era de 758 de morti in Nepal. Alte 34 de decese au fost raportate in nordul Indiei si unul in Bangladesh.

Citeste si:
Noua înălţime a Muntelui Everest, stabilită de Nepal şi China
Noua înălţime a Muntelui...

"Sute de persoane ar putea fi moarte si sunt informatii despre pagube ample. Devastarea nu se limiteaza la anumite zone din Nepal. Aproape toata tara a fost lovita", a afirmat Krishna Prasad Dhakal, adjunctul sefului misiunii de la ambasada Nepalului din New Delhi. "Suntem total izolati de majoritatea zonelor tarii", a afirmat Ram Narayan Pandey, din cadrul Autoritatii pentru gestionarea dezastrelor, care coordoneaza eforturile de salvare din Kathmandu.

Un turn din secolul al XIX-lea s-a prabusit la Kathmandu, presa locala relatand ca cel putin 50 de persoane au fost blocate sub daramaturi. Turnul Dharara, construit in 1832, era un obiectiv turistic deschis vizitatorilor de zece ani.Televiziunile au prezentat imagini cu raniti tratati pe strazi, in afara spitalelor, si mai multe cadavre acoperite cu paturi.

Citeste si:
Cătălin Bordea, declarații emoționante la câteva zile după moartea...
Cătălin Bordea, declarații...

Seismul a provocat o avalansa pe Muntele Everest, potrivit unor alpinisti din zona, generand temeri pentru cei aflati pe cel mai inalt varf din lume, la un an dupa ce o avalansa a provocat moartea a 16 ghizi nepalezi. Alpinistul roman Alex Gavan a scris pe Twitter ca a fost o "avalansa uriasa" si ca multe persoane se aflau pe munte. "Tabara de baza de pe Everest cutremur urias apoi avalansa de pe Pumori", a scris alpinistul roman. "Alergand pentru viata din cortul meu. Nevatamat. Multe multe persoane se afla pe munte", a adaugat Gavan.

Alpinistul americano-britanic Daniel Mazur a anuntat ca tabara de baza a fost "grav avariata" si echipa sa este blocata. "Va rog, rugati-va pentru toata lumea", a scris el pe Twitter.

Aproximativ 300.000 de turisti straini s-ar afla in Nepal pentru sezonul de primavara, iar autoritatile sunt coplesite de apelurile de la prieteni si rude ingrijorate. "Ne confruntam cu o criza grava aici si este greu sa estimam bilantul victimelor si pagubele", a declarat Mohan Krishna Sapkota, un alt oficial din domeniul turismului.

Citeste si:
Doliu în lumea filmului internațional. Ryan O'Neal s-a stins din viață
Doliu în lumea filmului...


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.