Ministerul de Interne din Nepal a anuntat sambata ca peste 150 de persoane au murit in capitala tarii, Kathmandu, in urma seismului cu magnitudinea 7,9 produs in cursul diminetii.

Un cutremur puternic cu magnitudinea de 7,9 s-a inregistrat sambata in apropiere de Kathmandu, capitala Nepalului, provocand victime si pagube importante. Institutul american de Geofizica (USGS) a precizat ca s-au inregistrat replici cu magnitudini de 6,6 si respectiv 5,1. Cutremurul a fost resimtit si in India si Pakistan. Potrivit unor martori, mai multe persoane au fost ranite si ucise in urma cutremurului produs sambata dimineata in Nepal, la aproximativ 80 de kilometri de capitala Kathmandu si la o adancime de circa 15 kilometri. De asemenea, mai multe cladiri istorice din Kathmandu s-au prabusit si numeroase drumuri au fost inchise.

Corespondentul CNN, care a fost ranit, a relatat ca a vazut cinci cadavre la un spital, iar persoane ranite grav erau tratate in exterior.

Primul bilant oficial a fost furnizat de Ministerul de Interne, care a precizat ca peste 150 de persoane au murit in capitala tarii, Kathmandu. Kanak Masni, un jurnalist din Kathmandu, a declarat pentru CNN ca o cladire istorica din capitala, turnul Dharahara, s-a prabusit. Cladirea, inalta de aproape 63 de metri, era construita in 1832 si le oferea turistilor o vedere panoramica asupra vaii Kathmandu.

Masni a precizat ca acesta pare sa fie "cel mai grav cutremur din Nepal dupa cel din 1934", care a avut magnitudinea 8 si s-a produs in apropierea muntelui Everest, provocand moartea a peste 10.000 de persoane. Cutremurul cu magnitudinea de 7,9 produs sambata in Nepal a provocat avalanse pe Muntele Everest, numerosi alpinisti fugind la adapost. Alpinistul roman Alex Gavan, care se afla in zona, a anuntat pe Twitter ca nu a fost ranit. "Tabara de la baza Everestului cutremur urias apoi avalansa de pe Pumori", a scris alpinistul roman Alex Gavan pe Twitter. "Alergand pentru viata din cortul meu. Nevatamat. Multe multe persoane se afla pe munte", a adaugat Gavan.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.