Guvernul Ungariei va consulta intreaga populatie in legatura cu politicile privind imigrantii clandestini, al caror numar a crescut in ultimul an, si referitor la participarea la operatiuni antiteroriste, informeaza MTI.

Aproximativ opt milioane de chestionare vor fi distribuite in cursul lunii mai, o cifra corespunzand populatiei adulte a tarii.

"Consultarea nationala privind abordarile fata de imigratie si terorism vor cuprinde 12 intrebari. Una dintre intrebari se va referi la posibilitatea de a detine sau nu mai mult de 24 de ore imigrantii clandestini", in contextul in care Uniunea Europeana se opune unei astfel de masuri, a declarat Zoltan Kovacs, purtatorul de cuvant al Guvernului ungar. Unele intrebari se vor referi la posibilitatea participarii Ungariei la operatiuni internationale pentru combaterea terorismului. Chestionarele vor fi trimise prin posta cetatenilor care au implinit varsta de 18 ani - in total opt milioane de persoane - incepand din mai, iar raspunsurile vor fi acceptate pana pe 1 iulie.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.