Parlamentarii danezi au votat, cu 91 de voturi "pentru", 75 "impotriva" si cinci abtineri, incriminarea zoofiliei (act sexual cu un animal), ca parte a strategiei de combatere a turismului in scopul intretinerii de relatii sexuale cu animale, informeaza independent.co.uk.

Consiliul danez pentru etica privind animalele a facut lobby pentru respingerea actului normativ, argumentand ca legile aflate deja in vigoare, care permit zoofilia, cu exceptia cazurilor in care se poate dovedi ca animalul a suferit in timpul actului sexual, ar fi fost suficiente. "Legislatia actuala nu protejeaza indeajuns animalele. Este greu de dovedit ca un animal sufera cand o persoana intretine relatii sexuale cu el si de aceea trebuie sa aparam animalul", a declarat Dan Jørgensen, ministrul danez din domeniul fermelor.

Un sondaj Gallup realizat in 2014 a aratat ca 76% dintre danezi sustin interzicerea actelor sexuale cu animale, in conditiile in care un raport guvernamental din 2011 a aratat ca unul din cinci veterinari suspecta ca un animal pe care l-au tratat a fost supus unor relatii sexuale cu oameni.

Potrivit independent.co.uk, incriminarea zoofiliei in Danemarca face ca in Uniunea Europeana sa mai ramana doar trei tari, Romania, Ungaria si Finlanda, in care nu exista reglementari privind aceasta practica sexuala sau legi care sa o interzica in mod explicit, scrie MEDIAFAX.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.