Fostul presedinte egiptean Mohamed Morsi a fost condamnat, marti, la 20 de ani de inchisoare pentru moartea unor protestatari in 2012, relateaza Sky News, in pagina electronica.
Decizia impotriva liderului Fratilor Musulmani, care a fost indepartat de la putere de armata in 2013, in urma unor proteste fata de presedintia sa, a fost anuntata la televiziunea publica. Sentinta a fost luata in legatura cu moartea a cel putin zece persoane in confruntarile dintre sustinatorii lui Morsi si demonstrantii opozitiei, in fata palatului prezidential, in decembrie 2012, scrie MEDIAFAX.

Judecatorul a exclus toate acuzatiile de crima in legatura cu aceste decese si a declarat ca sentinta impotriva primului presedinte ales al tarii este legata de "demonstratia de forta" si detentia ilegala a protestatarilor. Doisprezece oficiali ai miscarii Fratii Musulmani au fost, de asemenea, condamnati la cate 12 ani de inchisoare de Tribunalul Penal din Cairo.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.