Un atac sinucigas care a vizat un vehicul al ONU in Garowe, principalul oras din regiunea somaleza Puntland, a provocat moartea a sapte persoane, a anuntat politia, citata de BBC News Online.
Fondul Natiunilor Unite pentru copii, UNICEF, a anuntat ca patru dintre angajatii sai se numara printre victime. Comandantul de politie Ahmed Abdullahi Samatar sustine ca el crede ca unul dintre cadavre ii apartine barbatului care s-a aruncat in aer. Al-Shabaab, care lupta impotriva fortelor guvernamentale somaleze pentru controlarea tarii, a revendicat atacul. Martorii au declarat pentru BBC ca au fost ucise zece persoane, dar informatia nu a fost confirmata, scrie MEDIAFAX.

Un ofiter din cadrul politiei locale, Mohamed Ali, a declarat pentru DPA prin telefon ca in total au fost ucisi cel putin zece angajati ONU. Printre acestia se afla patru angajati somalezi ai ONU si cinci straini - inclusiv cetateni kenyeni -, in timp ce un cadavru nu a fost identificat. Politia a anuntat ca alte zece persoane au fost ranite in explozie. La randul sau, UNICEF a afirmat ca in afara de cei ucisi, alti patru angajati au sai sunt in stare grava. Explozia a avut loc in timp ce vehiculul intra in sediul Organizatiei ONU pentru Alimentatie si Agricultura (FAO), a anuntat politia. "Inca este prea devreme pentru a spune prea multe despre acest atac. Va avea loc o ancheta", a declarat Ali.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.